Tongeren vandaag

Nieuws

Cebeo filiaal geopend op Overhaem

Vanavond is aan de Prinsenweg op Overhaem een nieuw filiaal van Cebeo geopend.
Cebeo is Belgische marktleider in de distributie van elektrotechnisch materiaal voor professionele verbruikers en maakt deel uit van de internationale Sonepar Group.

"We waren verheugd toen we de kans kregen om de groothandelsactiviteit van Elektro Biesmans bvba uit Tongeren over te nemen en onder te brengen in een nieuw Cebeo filiaal. Deze investering onderstreept ons geloof in de economische ontwikkeling van Tongeren, en bij uitbreiding van de hele provincie Limburg", vertelde Patrick Delbaere, Regiomanager Antwerpen-Limburg. "We richten ons zowel op elektriciens in de residentiële markt, als op ziekenhuizen, winkels en kantoren en het onderhoud van installaties".

Alexander Dewulf, CEO Cebeo en Sonepar Belgium:"Ons bedrijf telt 1000 werknemers over heel België. Tongeren was nog een blinde vlek, zoals er nog vele zijn in Limburg. Mijn schoonbroer (Rik Destexhe) is van Tongeren. Dit is ons 54ste filiaal. Binnen de 3 jaar willen we er 60 hebben. We zijn ook een servicebedrijf voor installateurs en we geven expertise voor de distributie. Dit moet een ontmoetingspunt worden om met klanten te spreken en te netwerken. Hier zullen ook opleidingen gegeven worden aan elektriciens".

Economieschepen Marc Hoogmartens mocht kamervoorzitter Dewael vervangen: "Ik verwelkom jullie als nieuwe investeerder met veel plezier. Tongeren is qua oppervlakte de 6de stad in Limburg en qua inwoners de 9de. Op economisch vlak spelen we in eerste klasse. Met 2260 ondernemingen zijn we het 4de grootste economisch centrum van Limburg. Qua werkgelegenheid zitten we met 14000 jobs in de kop van het peloton. Overhaem is 79 ha groot en telt 75 bedrijven. Op het Prinsenpark werden 35 units vergund. Cebeo is marktleider op vlak van dienstverlening aan de klanten dankzij een uitgebreid filialennetwerk".

Elektrohandelaar Luc Biesmans (Luikersteenweg) heeft Cebeo naar het Prinsenpark gelokt: "Hier ben ik een jaar mee bezig geweest. Ze hebben al een filiaal in Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Ham. Het bedrijf beschikt hier over 2 units en heeft een oppervlakte van 1000 m², met burelen op de eerste verdieping. Door de komst van Cebeo kunnen elektrohandelaars hun stock reduceren. Wat we vandaag bestellen, staat morgen hier klaar om af te halen".Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame