Tongeren vandaag

Nieuws

Chocoladefabriek valt in de prijzen

Beste vastgoedprojecten van ons land staan in Brussel, Leuven en Tongeren

Tivoli GreenCity, Hoofdkantoor CERA en Chocoladefabriek winnen RES Awards

Op de eerste dag van Realty, dé vastgoedtop van het jaar, zijn vanavond de RES Awards 2019 uitgereikt. Het gaat om een initiatief van de Real Estate Society, de vereniging van de vastgoed-alumni van de Antwerp Management School (AMS). De awards prijzen buitengewone Belgische bouwprojecten in drie sectoren: residentieel vastgoed, (semi-)publiek vastgoed en institutioneel investeringsvastgoed. Meer dan dertig projectontwikkelaars en architecten uit alle hoeken van het land dienden de voorbije weken hun meest in het oog springende projecten van het voorbije jaar in om zo één van de felbegeerde Belgische vastgoed-Oscars in de wacht te slepen.

Het was een achtkoppige vakjury van experts en prominenten, onder wie Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani, Kati Lamens, voorzitter van Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV), Kristiaan Borret en Peter Vanden Abeelde, bouwmeesters in respectievelijk Brussel en Gent, die de drie winnende projecten bekend maakte.

Chocoladefabriek

In de categorie ‘Beste Residentiële Ontwikkeling’ werd vanavond de Chocoladefabriek in Merem (Tongeren) als winnaar uitgeroepen. Dit monumentaal pand met industrieel karakter werd herbestemd tot een woongebouw midden in het groen. De Chocoladefabriek werd gerealiseerd door ontwikkelaar P&P Projects, samen met het Hasseltse a2o-architecten en het Tongerse BuroLandschap.

“De verdienste van de Chocoladefabriek is dat dit project aangedurfd is in een omgeving buiten de grote stad. Het toont aan dat er nog kansen zijn voor vervallen industrieel patrimonium buiten de stadscentra. De finesse waarmee de herbestemming is aangepakt, door het respectvolle bewaren van wat bestond en de subtiele toevoegingen van het nieuwe, maakt dat het volledige project klopt. Ook de elegante aanpak van de omliggende groene ruimte doet het geheel erg gracieus oprijzen in het landschap.”
Jury RES Awards

Unieke Award

Naast de eer ontving elke winnaar ook een unieke creatie van de befaamde Brusselse architect Pierre Lallemand. Zijn uitgebreide en inspirerende portfolio omvat zowel kunst, architectuur als design. De Brusselaar is een naam als een klok in de internationale architectenwereld en o.a. bekend van de renovatie van het Brusselse Berlaymontgebouw, de zetel van de Europese Commissie.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame