Tongeren vandaag

Nieuws

City Foot Golf gelanceerd

Deze voormiddag werd het stadsspel 'City Foot Golf gelanceerd'. Dit spel is een variant op het reeds gekende City Golf waarbij de stad met zachte golfballetjes al ‘golfend’ wordt verkend.
Ditmaal gebruikt men echter zachte of harde voetballen. Op 6 locaties wordt een mobiele golfhole geplaatst. De bedoeling is om de bal in de hole te krijgen in zo weinig mogelijk pogingen. Enkel de voeten mogen worden gebruikt en men speelt als het ware ‘voetbalgolf’. Daar waar het kan – en om wat variatie in het spel te brengen – wordt een echte golfbal gebruikt. Een medewerker van City Golf leidt het spel in goede banen en geeft op een ludieke manier een woordje uitleg over de geschiedenis en de bezienswaardigheden. Tussendoor is er ruimte om een biertje of een koffie te gaan drinken.

De City Golf spelen zijn een concept van de gelijknamige Antwerpse firma. Met de lancering van City Foot Golf hopen ze in te spelen op de stijgende vraag van bedrijven, toeristen en verenigingen om een stad op een belevingsvolle manier te bezoeken. Vanaf het eerste moment bleek City Golf een schot in de roos te zijn. Een nieuwe variant op dit spel was dus een logisch vervolg.

Schepen voor toerisme An Christiaens: ‘Grotere groepen dienen samen te werken om de bal in zo weinig mogelijk pogingen in de hole te krijgen. Dit versterkt het groepsgevoel wat van dit spel een ideale teambuilding maakt. Met de dienst toerisme willen we de komende jaren sterker inzetten op kleinschalige congressen, incentives en teambuildingactiviteiten. Dankzij hun jarenlange ervaring en knowhow is City Golf hiervoor onze ideale partner!’

Burgemeester Patrick Dewael: ‘Om als stad goed in de markt te liggen, is het belangrijk dat we ons toeristisch aanbod blijven innoveren. De afgelopen jaren investeerden we sterk in de uitbreiding van ons cultuur-toeristisch aanbod met het Teseum als kers op de taart. Daarnaast vormen de tijdelijke tentoonstellingen van het Gallo-Romeins Museum ieder jaar opnieuw een grote aantrekkingspool. De toerist van vandaag is echter ook op zoek naar een unieke beleving. Met dit concept hopen we hierop in te spelen.’

Praktisch:

City Foot Golf kan van maandag t.e.m. zondag worden gespeeld. Op voorhand reserveren is noodzakelijk. Het is spel is mogelijk vanaf 8 t.e.m. 48 deelnemers, verspreid over meerdere targets.
De deelnameprijs bedraagt € 20 p.p. Een combinatie met City Golf is mogelijk.

Reservaties: info@cityfootgolf.be, tel.: 0498 39.56.94 of info@toerismetongeren.be, tel.: 012 80 00 70.

Facebook: cityfootgolf
Instagram: cityfootgolf.be         

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame