Tongeren vandaag

Nieuws

Commissie 25/01

Tijdens de commissie van vanavond waren er 2 toelichtingen

Linda Lousbergh (Milieudienst) heeft uitleg gegeven over de site tussen de spoorwegbedding en de Neremweg


"Er is daar al veel gebeurd en er staan nog bijkomende werken gepland. Dit zorgt voor animo op de sociale media", wist schepen Jans.

* Hondenspeelweide: hier werden de 114 overrijpe canadapopulieren gekapt in samenspraak met ANB. De aanvraag dateert van begin mei, maar er is gewacht tot na het broedseizoen. De boomstronken werden verwijderd, het terrein werd gefreesd en terug ingezaaid. De omheining werd vervangen en achteraf worden er 147 nieuwe ratelpopulieren geplant.
* Bezoekerscentrum De Kevie: dat wordt opgetrokken achter bakkerij Leureaers, langs de Jeker en het wandelpad. Het wordt een energieneutraal gebouw.


Op de site komen verder ook nog de ZO-omleidingsweg, een fietspad tussen de brug en het bezoekerscentrum en een aantal bomen


Marleen Haerden
gaf uitleg over 'Organisatiebeheersing' om de werking van de stadsdiensten te verbeteren

De geplande verbeteringsacties werden verrast door de uitbraak van corona. De werking van de stadsdiensten en de veiligheid van het personeel stonden centraal.
* Crisisbeheer: op 03/03 werd de veiligheidscel opgericht. Beheer van het cijfermateriaal (aantal besmettingen en ziekenhuisopnames) / maatregelen / communicatie / handhaving. Er is een werkgroep samengesteld voor risico analyse.
* Organisatie van de stad: er werd gekozen voor een minimale bezetting (van 09u tot 13u). Vooral via telefoon werken en bezoekers enkel op afspraak. Thuiswerk. Een aparte ingang voor personeel en bezoekers.
* Klantvriendelijke dienstverlening: Via reservatiesysteem/ diensten enkel open na afspraak / Vanaf 01/09 zal het ook mogelijk zijn online een afspraak te plannen.
* Beheer financiƫle risico's: die werden in kaart gebracht / impact op WZC De Motten / een aantal budgetten werden bevroren: er is 1,5 mio voorzien voor de coronabuffer en nieuwe aanwervingen zijn on hold gezet

Burgemeester Dewael lichtte de Covid-maatregelen toe:
"We krijgen nu de namen door van de inwoners die in quarantaine moeten. Die worden telefonisch gecontacteerd. We gaan geen woonstbetreding uitvoeren. Een wijkagent kan eventueel langsgaan.

Schepen Jans besprak de wegenruil
* Bovenste stuk van de Romeinse Kassei wordt door AWV overgedragen aan de stad: dat is vandaag eerder een woonstraat dan een steenweg
* Molenweg: wordt overgedragen aan AWV
* Koninksemsteenweg en Koninksemstraat: orden overgedragen aan de stad: die worden aangepast tot een fietsvriendelijke verbindingsweg, met herinrichting van het zwarte punt: kruispunt Sabinuslaan
* Rode Kruislaan: gedeelte van aan rotonde tot Sint-Truidersteenweg: overgedargen aan AWV: dat stuk wordt heraangelegd om files te vermijden

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame