Tongeren vandaag

Nieuws

Corona in Tongeren 05/03

In Tongeren zijn er de laatste 14 dagen 17 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Hiermee telt Tongeren 55 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken.

Volgens de Tongerse hoofdverpleegkundige Toon Caubergh mogen de vrijwilligers in het vaccinatiecentrum geen horloge, armband of ringen dragen

“Wanneer je jarenlang een basisregel naleeft, valt het hard op wanneer anderen dat niet doen”, begint Toon Caubergh, hoofdverpleegkundige op de dienst neurologie van het AZ Vesalius Tongeren. “Afgelopen weken heb ik mij dermate gestoord aan de povere handhygiëne in de vaccinatiecentra en rusthuizen. Zo zag ik beelden op televisie en in krantenartikels van vaccinerend zorgpersoneel dat ringen, armbandjes of uurwerken draagt. Ik vind het toch wel heel gek dat hier niet op wordt toegezien. Want het druist in tegen alle geldende basisregels in ziekenhuizen wereldwijd.”

Die regels verbieden zorgpersoneel het dragen van juwelen, belangrijke broeihaarden van besmettelijke bacteriën en virussen. Het niet naleven van de basisregels vormt zo een veiligheidsrisico in de pandemie, vindt Caubergh. “Het vaccinerend zorgpersoneel ziet honderden mensen per dag. Die artsen en verpleegkundigen komen in nauw contact met mensen. Welke zin hebben al onze maatregelen als we de basisregels niet naleven? In het ziekenhuis moeten zelfs de poetsvrouwen die even op een kamer komen al hun juwelen uitdoen. Waarom wordt hier dan niet op toegezien in de vaccinatiecentra?” De dienst Hygiëne van het Jessaziekenhuis heeft eveneens bedenkingen bij de gebrekkige handhygiëne.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame