Tongeren vandaag

Nieuws

Corona in Tongeren 20/01

In Tongeren zijn de voorbije veertien dagen 76 nieuwe besmettingen vastgesteld.


Hiermee komt het aantal nieuwe besmettingen op 244 per 100.000 inwoners in de laatste 14 dagen.


Limburgse eerstelijnszones lanceren website voor registratie van vrijwilligers, hulp- en zorgverleners van vaccinatiecentra

Vrijwilligers, hulp- en zorgverleners die aan de slag willen in één van de Limburgse COVID-vaccinatiecentra kunnen zich hiervoor melden op de website www.helplimburgvaccineren.be. Dit is een gezamenlijk initiatief van de acht Limburgse eerstelijnszones.

Dr. Kaat Ieven, voorzitster van de Eerstelijnszone Kemp en Duin, verduidelijkt: “Iedereen die wil helpen in één van de Limburgse vaccinatiecentra kan zich eenvoudig registreren op de website www.helplimburgvaccineren.be. Op die manier willen we kort op de bal spelen. De gegevens worden centraal beheerd in één database en komen zo meteen op de juiste plek terecht. Zo kunnen we perfect in kaart brengen wie we waarvoor kunnen inschakelen. Het Limburggevoel is sterk aanwezig in onze provincie en solidariteit zit in ons DNA. We hopen dat iedereen de weg vindt naar de website.”

Medische en niet-medische hulp gezocht

Voor de organisatie van de Limburgse vaccinatiecentra is er nood aan medische, administratieve en logistieke ondersteuning. Dr. Ieven legt uit: “Om alles in goede banen te leiden en de centra voldoende te bemannen is er nood aan medisch personeel zoals verpleegkundigen, artsen, apothekers, kinesitherapeuten, tandartsen,… Daarnaast hebben we mensen nodig met administratieve en logistieke kwaliteiten voor taken als registratie van inwoners, het voorraadbeheer,…”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame