Tongeren vandaag

Nieuws

Corona in Tongeren 22/02

In Tongeren zijn er de laatste 14 dagen 21 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Hiermee telt Tongeren 67 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners telt in de afgelopen twee weken.

Vaccinatiecentra ZOLim starten met vaccineren

Na een week van intensief trainen en testen zijn de vaccinatiecentra in Tongeren en Bilzen klaar om te starten met de vaccinatiecampagne.

De twee vaccinatiecentra van de eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg (ZOLim) ontvingen afgelopen week, de vaccins die deze week zullen toegediend worden. Bilzen nam 300 vaccins in ontvangst, Tongeren 200. Allemaal van Astra Zeneca. Tegen volgende week verwacht de zone een volgende levering van 400 vaccins. Tongeren mag er 200 ontvangen net zoals Bilzen.

De zes burgemeesters uit de zone en de voorzitter van de eerstelijnszone zijn blij dat de campagne nu van start kan gaan. “We hebben voor onze zone 500 vaccins ontvangen. Die zullen toegediend worden op twee dagen. Zowel in Bilzen als in Tongeren zal dat op dinsdag 23/02 en donderdag 25/02 zijn, telkens in de namiddag. De hulp- en zorgverleners komen eerst aan de beurt, evenals de medewerkers van het vaccinatiecentrum.

In februari worden voor België 443.000 dosissen van het Astra Zeneca-vaccin geleverd. Het volume en de planning van de latere leveringen zijn nog niet gekend. De (Europese) leveringsproblematiek van Astra Zeneca is gekend en er moet rekening mee worden gehouden. Intussen blijven de vaccinaties, die de komende weken zijn ingepland, doorgaan op dinsdag en donderdag.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame