Tongeren vandaag

Nieuws

Corona in Tongeren 31/05

De afgelopen 24 uur zijn er 2 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het aantal komt hierdoor op 213. Dat komt neer op 6,87 besmettingen per 1.000 inwoners

In Tongeren zijn er de laatste dagen opvallend meer nieuwe besmettingen t.o.v. de andere Limburgse gemeenten???

"Bij de stad Tongeren werd hiervan geen melding gemaakt, noch door Sciensano noch door de dokters van de triagepost in Tongeren, noch door az Vesalius. Het aantal nieuwe besmettingen is dan ook niet onrustwekkend.

Geert Landmeters (coördinator triagepost Tongeren): “Er is in Tongeren geen verdachte toename van Covid19-gevallen, dit wordt ook bevestigd door de resultaten van het cyberlab. Geen idee vanwaar die negatieve cijfers dus komen, ook het labo van az Vesalius kent geen verdachte toename. Misschien - zoals recent in Sint-Truiden – een vermenging van PCR-uitslagen en serologische testen op antistoffen, maar dit is totaal iets anders. Ook via de collega-huisartsen in Tongeren werd er geen melding gemaakt van een abnormale toename.

In het az Vesalius liggen er momenteel nog 18 covid-patienten. Er zijn geen covid-patiënten meer op de intensieve afdeling. In verhouding met het aantal inwoners is Tongeren dus nog steeds veel minder zwaar getroffen dan bijvoorbeeld Sint-Truiden", laat Sandra Weekers weten.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame