Tongeren vandaag

Nieuws

Corona

In het Vesaliusziekenhuis verbleven gisteren 6 patiënten met corona, waarvan 2 op de afdeling Intensieve Zorgen.
In een Luiks ziekenhuis is een baby opgenomen met corona

Bij de huisartsen kan je alleen nog terecht na telefonische afspraak om te vermijden dat zieke mensen naar de kabinetten komen. Aan het AZ Vesalius is een wachtpost opgericht. Hier kunnen Coronapatiënten wel terecht, die erg ziek zijn. (De anderen zieken thuis uit na telefonisch contact met de dokter) Deze wordt bemand door de huisartsen van Tongeren. Zij dragen speciale pakken en mondmaskers ter bescherming bij de eerste triage. Er is voor hen ook een lading mondmaskers toegekomen. Momenteel komen er ook veel minder gewone spoedgevallen binnen, omdat iedereen braaf thuis zit. Verkeersongevallen doen zich bijna niet voor. Momenteel zijn er maar enkele mensen opgenomen met Corona in Tongeren. Dit komt overeen met onderstaande kaart. Daarnaast schat men dat er nog enkele tientallen mensen thuis uitzieken met Corona.

Het positieve nieuws is dus dat Tongeren gisteren nog vrij goed gespaard is, in vergelijking met andere regio’s. In de meer verstedelijkte gebieden ligt de verspreiding doorgaans hoger. We vragen even een stiltemoment (of gebed) voor alle mensen die momenteel ziek zijn. Vergeet ook niet bejaarde en eenzame mensen die je kent, eens op te bellen om te horen hoe het met hen gaat.

Houd natuurlijk afstand en vergeet uw handen niet te wassen ! Deurklinken, winkelkarren, geld, betaalautomaten andere voorwerpen, … kunnen immers het virus verspreiden. Nogmaals, was uw handen !

En voor de rest: Blijf in uw kot en zorg dat de verspreiding laag blijft. Want er lopen waarschijnlijk ook niet zieke maar toch besmettelijke mensen rond. Het echte effect weten we immers pas over een week.

bijdrage: Jos Collaer

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag