Tongeren vandaag

Nieuws

Cultuurfestival MoMeNT vierde deze zomer haar vijfde verjaardag met de beste editie ooit!

Wat kleinschalig startte in 2017 in Tongeren, de stad met TIJD in haar DNA, is inmiddels uitgegroeid tot ver voorbij de Romeinse en middeleeuwse muren. Het zomers cultuurfestival MoMeNT werkt stedelijk gebonden maar beoogt een bovenlokaal karakter met een bredere culturele regio-uitstraling en een nauwe betrokkenheid met diverse instanties in Tongeren en omliggende steden en gemeenten.

Het mindere weer noch de pandemie konden de cultuurbeleving in Tongeren bederven deze zomer. Integendeel, MoMeNT kon rekenen op meer dan 28 000 bezoekers, 340 deelnemende artiesten en 50 vrijwilligers bij de meer dan 180 activiteiten.

An Christiaens, schepen van cultuur: Vijftien maanden nadat de coronapandemie in ons land losbarstte en de cultuursector noodgedwongen de deuren moest sluiten, kon MoMeNT opnieuw opstarten, en werden we – eindelijk – weer getrakteerd op een echte culturele zomer. De vijfde verjaardag van MoMeNT werd gevierd met een uniek en multidisciplinair programma van maar liefst 183 activiteiten. Deze vijfde editie was er eentje om in te kaderen! Dankzij MomeNT beleefden we in 2021 talrijke unieke MoMeNTen in en rond Tongeren en dat zal in 2022 ongetwijfeld ook zo zijn!”

MoMeNT kijkt dus terug op een succesvolle zomer, het jaarverslag biedt een unieke terugblik en zal de lezers laten nagenieten van de mooiste culturele MoMeNTen van de zomer van 2021.

Ondertussen bereidt het MoMeNT-team met veel enthousiasme de editie van 2022 voor, die tussen 18 juni en 18 september 2022 opnieuw ernaar zal streven de beste editie ooit te worden.

Patrick Dewael, burgemeester: Ik kijk al uit naar de culturele zomer van 2022, naar MoMeNT 22! MoMeNT staat immers nog steeds garant voor nieuwe creaties op stedelijke bodem. Voor een broedplaats van talenten. Voor de integratie van kunst in de stad. Voor de stedelijke ontwikkeling. Voor de betrokkenheid van alle burgers. Voor de verbinding tussen kunstenaar en publiek.”

Het jaarverslag 2021 is vanaf 27 december 2021 ook online te raadplegen via: https://moment.tongeren.be/downloads-0

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame