Tongeren vandaag

Nieuws

Dag van de Landbouw geannuleerd

Rekening houdend met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad inzake het coronavirus, hebben Boerenbond en Landelijke Gilden besloten de Dag van de Landbouw, die traditioneel op de derde zondag in september valt, dit jaar te annuleren. We werken momenteel aan een alternatief dat in de komende weken bekendgemaakt gemaakt zal worden, zeggen Boerenbond en Landelijke Gilden in een persbericht vandaag.

De Dag van de Landbouw is het grootste jaarlijkse imago-event van de Vlaamse land- en tuinbouw. Een evenement van dergelijk formaat vraagt een maandenlange voorbereiding en kan niet op het laatste nippertje geannuleerd worden.

“We nemen deze beslissing met pijn in het hart”, zegt Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond en Landelijke Gilden. “De Dag van de Landbouw staat garant voor geëngageerde bedrijfsleiders en hun gezin, die het beste van zichzelf geven om de tienduizenden bezoekers (100.000 mensen uit alle leeftijdscategorieën in 2019) een ultieme landbouwbeleving te bezorgen.” Maar we blijven niet bij de pakken zitten. De komende maanden werken we een alternatief uit waarmee we de derde zondag van september – zij het op een andere manier – alsnog de spotlights op onze sector en op de slagkracht, het ondernemerschap en de passie van onze bedrijven zullen zetten. Meer informatie hierover volgt later.

Veel mensen zijn betrokken bij de voorbereiding van de Dag van de Landbouw. De annulatie van deze feestelijke dag is geen fijne boodschap om te brengen. Wel willen we van ganser harte de land- en tuinbouwers en de lokale afdelingen Landelijke Gilden bedanken die reeds hadden toegezegd om mee te werken aan deze editie, alsook de vele helpende handen van onze bedrijfsgilden, KLJ, Ferm-afdelingen en Groene Kring voor wie deze beslissing eveneens een fikse streep door de rekening is. “We vinden het zeer jammer dat dit evenement waar we met zijn allen naar toe werkten niet zal plaatsvinden. Maar de huidige situatie en vooral de onzekerheid in welke situatie we ons in september zullen bevinden, laat ons geen andere keuze. We kijken alvast uit naar een volgende editie en heten iedereen welkom in september 2021”, besluit De Becker.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag