Tongeren vandaag

Nieuws

Dag van de onthaalouder in Hal P

Deze avond werd de Dag van de Onthaalouder gevierd in Hal P. Ditmaal kregen de onthaalouders geen geschenk, maar een bijscholing. 

Els Schils en Joyce Gielen van Koala mochten hun vereniging kort voorstellen. Ze organiseren elke dinsdag en woensdag een onthaalgroep voor ouders met kinderen om hen terug in hun eigen krachten te zetten zodat ze kunnen zorgen voor een betere toekomst.

De Dag van de onthaalouder en kinderverzorg(st)ers wordt eigenlijk op 12 oktober gevierd, maar op een weekdag kunnen ze zich moeilijk vrijmaken. Er waren meer dan 120 personen ingeschreven, maar door een corona uitbraak bij De Mereltjes moesten die personeelsleden forfait geven. 

Schepen Jos Schouterden (Kinderopvang) zorgde voor de verwelkoming: "Ook de wereld van kinderopvang en kinderzorg is voortdurend in beweging. Iedereen heeft wel een idee aan welke voorwaarden moet voldaan worden en hoe gepast personeel kan aangeworven en beloond worden. Ik wil de link leggen naar de lezing van dhr. Frederik Imboo. Mensen plukken levenslang de vruchten van de positieve stimulansen die ze kregen in hun eerste levensjaren. De kwaliteit van kinderopvang bepaalt dus mee het geluk op oudere leeftijd. Kinderopvang is meer dan een economische zet of kost. Het is een broodnodige investering in de toekomst van onze kinderen en dus ook van onze maatschappij".  

Hierna was het de beurt aan Frederik Imboo die gedurende anderhalf uur kwam vertellen over de strategie van het geluk. 


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame