Tongeren vandaag

Nieuws

Dankfeest voor vrijwilligers vaccinatiecentra

Deze avond was er een dankfeest voor de vrijwilligers van de vaccinatiecentra in Tongeren, Hoeselt, Bilzen, Riemst en Voeren. Zowat 550 vrijwilligers waren present in cc de Velinx. 

Een rode loper was uitgerold en iedereen werd verwelkomd met een applaus. De ontvangstruimte w<as ingericht als een vaccinatiecentrum. Iedereen mocht poseren voor een foto. 

Het evenementenbureau Hood & Tell uit Hasselt stond in voor de inkleding van de zaal. AV-atelier uit Hasselt verzorgde de catering en de L&M-band de muzikale omlijsting. 

Dokter Luc Hendrix, voorzitter van de eerstelijnszone ZO-Limburg, heette iedereen welkom: "Er zijn meer dan 1.100 vrijwilligers aan de slag in onze vaccinatiecentra. De Vlaamse regering wil dat we verder doen tot april. Dan volgt een nieuw feestje!  Deze 5 gemeenten tellen samen 98.000 inwoners. Meer dan 78.000 van hen zijn gevaccineerd, door 150.000 prikken!!!

Met een vaccinatiegraad van meer dan 90 procent scoren we beter dan het Vlaamse - en het Limburgse gemiddelde. In november komen alle 65-ers aan de beurt. Zij zullen vóór Kerstmis hun derde prik gehad hebben. We zullen alle 12-plussers moeten vaccineren hiermee zijn we bezig tot de paasvakantie. Dank u allemaal en doe nog maar verder". 

Presentator Stef Wijnands riep de 5 burgemeesters op het podium. Patrick Dewael (Tongeren) vroeg een luid applaus voor iedereen: "In Tongeren zijn meer dan 500 vrijwilligers komen helpen in DC De Piepel. Ze gaan spijt hebben dat het gedaan is, maar we geven rendez-vous voor een lentefeest. Ze spreken over een derde spuit. Daarvoor gaan we opnieuw op jullie rekenen". 

Johan Sauwens (Bilzen) was de volgende spreker: "In Bilzen werden 89.000 prikken gezet. Het vaccinatiecentrum heeft cc De Kimpel verlaten, maar we gaan verder in De Building".

Hierna volgde een videoboodschap door minister Wouter Beke

Er was gezorgd voor spcecial acts met o.a. een goochelaar met speelkaarten en deze twee agenten op een elektrische minifiets. 

Aan het einde mocht iedereen een ademtest afleggen en wachtte een uniek aandenken: 

een kunstwerk met een gelimiteerde oplage van 600 exemplaren


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame