Tongeren vandaag

Nieuws

De antiek- en brocantemarkt kan weer opstarten op zondag 6 september

De grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux kan weer opstarten vanaf zondag 6 september. Weliswaar nog steeds onder voorwaarden, met aparte in- en uitgangen, een beperking van bezoekers op het eenrichtingsparcours. Voor bezoekers en standhouders is het dragen van mondmaskers verplicht.

Schepen van Economie, Marc Hoogmartens:“De antiekmarkt kon in juli bij een eerdere versoepeling van de coronaregels voor het eerst terug opstarten. Na twee weken werd deze maatregel echter noodgedwongen teruggeschroefd. Intussen is de situatie terug gunstiger en kunnen we opnieuw veilig opstarten.”

Elke zondagochtend vanaf 7 uur pakken antiekzaken enstandhouders uit met hun meest originele spullen.Antiek, brocante, design of retro: tijdens de Tongerse antiekmarkt stap je binnen in een wereld vol unieke items, elk met een eigen verhaal. Snuister er tussen oude prentkaarten, vinyl lp’s, etalagepoppen, unieke kristallen glazen, zilver- en aardewerk, handgemaakte meubels, vintage speelgoed en zeldzame collectors’ items.Ze trakteren je op flashbacks naar je kindertijd en ver daarvoor!

Burgemeester wnd. An Christiaens:“Het toeristisch belang en de meerwaarde voor lokale handelaars is enorm. Maar de veiligheid van standhouders en bezoekers hebben we steeds prioritair gesteld. Het is vanaf september weer mogelijk om de antiekmarkt weer te laten plaatsvinden.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame