Tongeren vandaag

Nieuws

De eerste prikken in vaccinatiecentrum

Deze voormiddag werden de eerste echte vaccins toegediend in het vaccinatiecentrum op welzijnscampus ‘De Motten’.

Het personeel van woonzorgcentrum ‘De Motten’ kreeg er zijn tweede prik tegen Covid-19. De vaccinatie werd toegediend door het medisch personeel dat ook effectief zal instaan voor het vaccineren van de Tongenaren. Een ideaal opleidingsmoment voor elkeen.

Patrick Dewael, burgemeester: “Ons vaccinatiecentrum werd afgelopen maandag uitvoerig getest door een 50-tal vrijwilligers. De locatie van het centrum, naast woonzorgcentrum De Motten, biedtons de ideale opportuniteit om deze prik effectief op locatie uit te voeren. De prik wordt toegediend door het medisch personeel dat tevens de vaccinatie van de Tongenaren zal uitvoeren. De vaccinatie vandaag is een ideaal opleidingsmoment voor iedereen.”

Deze maand krijgen bewoners en personeel in woonzorgcentra, het ziekenhuispersoneel, huisartsen, bewoners en personeel van andere collectieve voorzieningen het vaccin toegediend. In maart start de vaccinatie van 65-plussers en risicopatiënten. Vanaf april komen de prioritaire doelgroepen aan bod. Na deze doelgroepen komen de overige burgers in aanmerking(18+). De timing hangt af van de tijdige levering van voldoende vaccins.

Als het zover is, krijg je een uitnodiging van Vlaanderen om je te laten vaccineren in vaccinatiecentrum De Motten. Hou zeker regelmatig je brievenbus in de gaten want je krijgt de brief de week voor je vaccinatie. Als de afspraak is bevestigd, moet je je op het afgesproken moment aanmelden.

“Laat je vaccineren zodat het normale leven weer terug kan opstarten! Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter. Pas als 70% van de bevolking gevaccineerd is, kunnen we groepsimmuniteit bereiken,” besluit burgemeester Patrick Dewael.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame