Tongeren vandaag

Nieuws

De Elfurenmis in de Velinx

Zondag 24 oktober organiseert B-Classic samen met de vrienden van de Velinx een voorstelling die kadert in de reeks ‘de Elfurenmis’.

De Elfurenmis is een concept waarin klassieke muziek in zijn meest brede interpretatie de confrontatie aangaat met een lezing avant la lettre – zeg maar preek. Een vaste begeleidingsband krijgt het gezelschap krijgt van een solo-muzikant par excellence en een zo mogelijk nog meer bevlogen spreker. 

Voor zondag nodigden we Ignace Schops en Gaetan La Mela uit. Ignace is een Vlaams natuur- en milieubeschermer, deskundige op gebied van herpetologie, biodiversiteit en landschapszorg en bezieler van het Nationaal Park Hoge Kempen. Solist van dienst is niemand minder dan percussionist Gaetan La Mela. Gaetan begon zijn muzikale carriere aan de Muziekacademie te Genk. Daarna vervolgde hij zijn studie aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij het diploma Meester in de Muziek behaalde. Hij behoort tot de vaste kern musici bij het HERMESensemble en is lid van Belgian Brass.

Gastheer is Rashif El Kaoui. Rashif behaalde zijn Masterdiploma in Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en zit sindsdien niet stil: hij werkt als acteur, rapper, podcastmaker en schrijver.

Als je hem beter wil leren kennen, luister dan naar DIT beklijvende gesprek van ‘Zwijgen is geen optie’.

Tickets kosten 16€ (of 12€ met een vriendenpas). Je kan ze HIER bestellen.

Na de elfurenmis drinken we samen een glas. Tot zondag?

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame