Tongeren vandaag

Nieuws

De Kabouter ontvangst eerste donatie

’t Helpend handje ‘De Kabouter’ in de Bevrijdingsstraat op Nieuw Tongeren kreeg namiddag voor de allereerste keer een donatie: Het afhaalpunt werd op 25 oktober 2019 officieel geopend. Iedereen die het moeilijk heeft om de maand rond te komen, kan hier één keer in de maand gratis spullen komen uitkiezen. 

Benny en de 6 vrijwilligers zijn fier: "We zijn indertijd met een handvol klanten begonnen. Sinds de corona is het aantal bezoekers fel gestegen. Sinds de opstart hebben we al bijna 2.500 mensen gesteund! De Kabouter is klein van gestalte, maar groot van hart!", vertelt coördinator Benny. "Zelfs alleenstaande werkende mensen krijgen het moeilijk en moeten vaak twee jobs hebben om rond te komen. Onze sterkste punt is de groep van vrijwilligers. Zij geloven rotsvast  in ons project. We willen de mensen een gevoel geven dat ze hier in een winkel zijn, dan voelen ze zich meer gewaardeerd. Tegenwoordig komen zelfs 7 daklozen langs.  Wij kunnen niet terugvallen op sociale organisaties. We zijn een feitelijke vereniging, geen vzw. De vrijwilligers bakken wafels en pannenkoeken om de kosten te helpen dekken."

Serviceclub Fifty One amAtae schonk 1.000 euro: "Dit komt van de verkoop van 2.400 Sinterklaaspakketten, het kraampje tijdens de Italiaanse Dag  en de verkoop in de chalet tijdens de eindejaarsperiode aan de rolschaatsbaan", wist voorzitter Noëlla. 

De Kabouter zet tweemaal in de maand de deuren open voor minderbedeelden. Tussen 13u en 18u komen dan zowat 25 personen langs. 

Benny wil deze zomer extra aandacht schenken aan kinderen die nooit op reis kunnen gaan: "Voor hen gaan we een tentenkamp inrichten met een Vlaamse kermis", verklapte Benny

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame