Tongeren vandaag

Nieuws

De Ronde van Limburg 2019

Vandaag is Tongeren weer in de ban van de fiets door de Ronde van Limburg, een wielerwedstrijd van categorie 1.1. Het wordt een feesteditie, want de Ronde van Limburg bestaat 100 jaar.
De start van de karavaan wordt omstreeks 12.15 uur gegeven op de Grote Markt. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal. Om 17 uur weet u wie de opvolger wordt van Mathieu van der Poel. De renners zullen er in totaal vier keer passeren, met in volle finale twee lokale ronden van 12 km.
Er staan ook dit jaar heel wat kleppers aan de start. Ze krijgen een selectief en typisch Haspengouws parcours voor de wielen geschoven.

Het rennerspark ligt naast de Sint-Truidersteenweg (publiekszone). Wil u uw wielerhelden van dichtbij bewonderen, dan biedt deze plek u een unieke gelegenheid.

Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd zijn er omleidingen voorzien.

Kleine omleiding - 6 uur tot 15.30 uur en 17.30 uur tot 20 uur

Tijdens deze omleiding worden de Pliniuswal, Eeuwfeestwal, Elisabethwal, Sint-Truidersteenweg (tot aan Legioenenlaan) en Romeinse Kassei (van Rode Kruislaan tot Sint-Truidersteenweg) volledig afgesloten voor alle verkeer.

Grote omleiding - 15.30 uur tot 17.30 uur

Tijdens deze omleiding is eveneens alle verkeer verboden op het plaatselijke parcours (Elisabethwal, Koninksemsteenweg, Rode Kruislaan, Romeinse Kassei, Kerstbornstraat, Weeraardstraat, Herenweg, Sint-Truidersteenweg, Legioenenlaan, Caesarlaan, Bilzersteenweg, Pliniuswal en Eeuwfeestwal).

Q-parkings

Q-parking Grote Markt is niet bereikbaar tussen 10 uur en 12.45 uur. Q-parking Julianus en Q-parking Centrum blijven steeds bereikbaar.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame