Tongeren vandaag

Nieuws

Dief doe-het-zelf- zaken opgepakt

Woensdag om 12.20 uur werden de interventieploegen van Politie Bilzen - Hoeselt - Riemst opgeroepen voor een heterdaad winkeldiefstal in de Brico in Bilzen, (Tongersestraat). Een man was er aan de haal gegaan met verlichtingsmaterieel en meetapparatuur.
De melder kon een beschrijving geven van de dader en het vluchtvoertuig, en de ploegen gingen onmiddellijk op zoek naar de dader. Even later bleek dat dezelfde dader ook al een poging tot winkeldiefstal had ondernomen in de Hubo in Bilzen. Hier moest hij echter de plaats verlaten zonder buit.

Door het duidelijke signalement van het voertuig en de verdachte was verder onderzoek mogelijk. Hieruit bleek dat de verdachte in de richting van Lanaken was gereden. De ploegen van de Politiezone LAMA werden dan ook onmiddellijk in kennis gesteld van het gebeurde. Zij richtten hun patrouilles naar de doe-het-zelf-zaken in hun zone.

Bij de Hubo in Lanaken trof een patrouille het voertuig en de verdachte aan. Ook hier had de verdachte net een diefstal gepleegd, maar hij kon niet meer ontkomen. Hij stelde zich nog weerspannig op naar de politieploegen, maar ook dit mocht niet baten.

Bij verder onderzoek bleek dat er nog meer gestolen spullen in zijn wagen lagen. Deze spullen waren afkomstig van twee eerdere diefstallen bij doe-het-zelf-zaken in Tongeren.

De verdachte werd gearresteerd en zijn voertuig werd in beslag genomen. Vandaag werd hij aangehouden en overgebracht naar de gevangenis.

De gestolen spullen die in totaal een waarde benaderen van rond de 1400€, zullen worden teruggegeven aan de getroffen winkeliers.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag