Tongeren vandaag

Nieuws

Digitale Dag van de Landbouw

De Dag van de Landbouw 2020 vindt ook dit jaar plaats … maar dan een tikkeltje anders. Het wordt deze keer een digitale weekendeditie. Prik alvast zaterdag 19 én zondag 20 september in jullie agenda.

Voor het eerst in zijn 38-jarige geschiedenis zal onze Dag van de Landbouw niet doorgaan in zijn gekende vorm. Ieder jaar zetten een vijftigtal land- en tuinbouwers de deuren van hun bedrijf open en ontvangen ze ruim 100.000 bezoekers. Door de huidige situatie met COVID-19 is het dit jaar onmogelijk om de Dag van de Landbouw goed en veilig te organiseren in de aloude formule. Bovendien staat de veiligheid van onze bedrijfsleiders en vrijwilligers, en van de bezoekers voorop. Maar deze feestelijke dag zomaar aan ons laten voorbij gaan? Daar denken we niet aan”, zegt Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond en Landelijke Gilden.

Voedsel met een gezicht

De coronacrisis heeft heel wat Vlamingen aan het denken gezet over hun eten en het belang van lokale producenten. Hoewel er voor bepaalde producten tekorten kwamen, bleef lokaal voedsel wel steeds voorradig in de winkelrekken en bij de boer. Ook de supermarkten stelden vast dat voeding best niet van ver kwam toen de grenzen dichtgingen. “Plots zien we dat het voedsel op ons bord geen anoniem basisproduct is, maar een kwalitatief product geproduceerd door boeren om de hoek”, bemerkt voorzitter De Becker. “Dit gegeven maakt het opzet van de Dag van de Landbouw, namelijk mensen laten kennismaken met het agrarisch ondernemerschap en het gezicht achter ons voedsel, relevanter dan ooit.”

Digitaal weekend

“Voor de Dag van de Landbouw 2020 pakken we uit met iets volledig nieuws. Dit jaar komen de bezoekers niet tot bij de boeren, maar brengen we het leven en werken op onze landbouwbedrijven via sociale en gewone media tot bij de mensen thuis. Bovendien trekken we voor de Dag van de Landbouw 2020 een heel weekend uit. Onze lokale boeren en tuinders zijn afgelopen jaar – weliswaar met de nodige uitdagingen – blijven verder werken. Zo slaagden ze erin om al het lekkers op ons bord en het fleurigs in onze huizen en tuinen te garanderen. Er blijft dus ook dit jaar ontzettend veel te ontdekken en te tonen op de Dag van de Landbouw.

In elke provincie zal in het weekend van 19 en 20 september een bekende Vlaming op weekend gaan op een boerderij of sierteeltbedrijf. Hij wordt er aan het werk gezet en beleeft zo het boerenleven. Meer informatie over het programma volgt, hou alvast de website en de socialemediakanalen in de gaten zodat je op zaterdag 19 en zondag 20 september niets mist.

Praktische info

Meer informatie vind je op: www.dagvandelandbouw.be

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag