Tongeren vandaag

Nieuws

Digitale woonstcontroles in Tongeren

Sedert 15 februari voeren de stad Tongeren en de politiezone Tongeren-Herstappe de woonstcontroles bij adreswijzigingen digitaal uit.

Patrick Dewael, burgemeester: “De procedure verloopt nu veel efficiënter. De burger meldt zich voor zijn adreswijziging aan bij de dienst Bevolking en met één druk op de knop wordt de adreswijziging doorgegeven aan de wijkinspecteur. Zo verloopt alles veel sneller. Naast tijdswinst is er ook een belangrijk ecologisch voordeel. Alles verloopt digitaal, dit betekent ook minder papier.” Een adreswijziging kan ook makkelijk online aangevraagd worden via het thuisloket op de website www.tongeren.be/thuisloket

.Na de aangifte komt de wijkinspecteur ter plaatste. Hij geeft alle nodige info door in een app. Meteen daarna krijgen de medewerkers van de dienst Bevolking bij de stad Tongeren een melding dat de woonstcontrole werd afgerond.

Opgelet: na het bezoek van de wijkagent is het nog steeds nodig dat de burger zich bij de dienst Bevolking aanbiedt om de wijziging van zijn adres op de chip van de eID te laten registeren.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame