Tongeren vandaag

Nieuws

Digitalisering Technische Dienst

Begin juni schakelt de technische dienst van de stad over van papieren naar digitale werkbonnen. Dagelijkse taken en de afhandeling ervan gebeuren vanaf dan digitaal via een toepassing op de smartphone.
Burgemeester, Patrick Dewael: “Digitalisering is niet meer weg te denken in de moderne dienstverlening. De stad Tongeren maakt voortdurend werk hiervan. De nieuwste toepassing is de digitalisering van de werkbonnen van de technische dienst. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook een betere opvolging van de processen.”
Tot nu werden de papieren werkbonnen en werkuren per taak manueel ingegeven in de centrale beheersoftware van het Meldpunt. Met de digitalisering hiervan valt de administratieve last weg en vereenvoudigt de communicatie met de ploegen op het werkveld. De werkbonnen kunnen beter opgevolgd worden doordat de werknemers steeds een realtime zicht hebben op de status van de opdrachten.
“Begin juni starten we met een kleine testgroep van 2 werkploegen. Zo kunnen we de werkwijze goed evalueren en op punt stellen. De volledige digitalisering is voorzien eind 2019. Alle werkploegen krijgen dan een smartphone ter beschikking” zegt schepen van openbare werken, Guy Schiepers.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame