Tongeren vandaag

Nieuws

Dit weekend: Gladiatorenfestival

Dit weekend wordt de eerste stad helemaal ingepalmd door Gladiatoren. Het festival komt er n.a.v. de tentoonstelling ‘Gladiatoren - Helden van het Colosseum’ die nog tot 3 april loopt in het Gallo-Romeins Museum.
Het stadscentrum wordt overrompeld door zowat 250 re-enactors uit zes landen (B, NL, F, D, GB, PO): gladiatoren, legionairs, verhalenvertellers, muzikanten, acteurs, Romeinse handelaars en ambachtslieden. De organisatie is in handen van het Gallo-Romeins Museum/Provincie. Limburg, i.s.m. stad Tongeren.
Het programma van het gladiatorenfestival is alvast veelbelovend: Zowel zaterdag als zondag kan je telkens van 10.00 tot 18.00 uur genieten van grandioze gladiatorengevechten op een groot podium op de Grote Markt.
Verder zijn er demonstraties met gladiatoren te paard, soldaten te paard en soldatenformaties. Romeinse en Keltische ambachten (een Romeinse smid, leerbewerkers, beenbewerkers, pottenbakkers, mandenvlechters), een Romeinse markt met verkoop van replica’s van Romeinse producten: glaswerk, aardwerk, spelmateriaal, lederwerk, juwelen….
Proeverijen: Romeinse hapjes en drankjes in één van de Romeinse keukens of taberna’s. Romeins kapsalon:  dames kunnen zich laten schminken en hun haar laten kappen volgens Romeinse trends. Offerceremonie in de tempel van Mars
Er zijn ook activiteiten voor kinderen: Trainen voor gladiator in een gladiatorenschool; cursus speerwerpen als een gladiator; Workshop mozaïek maken; workshop  Romeins schoonschrift; Workshops  Romeinse juwelen maken;  leder bewerken;  glasparels gieten; een gladiatorenhelm maken ; …
De animatie tijdens het weekend is gratis!!! Een bezoek aan de tentoonstelling is wel betalend.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame