Tongeren vandaag

Nieuws

Dopjesdrink bij BCG

Het BCG organiseert deze namiddag een 'dopjesdrink' voor iedereen die betrokken is met de inzamelactie: een 70-tal chauffeurs, sorteerders en spaarders uit zowat 40 inzamelpunten zijn present.


Ze worden getrakteerd op taart en koffie.

"Voor 1 assistentiehond is er 77.500 kg plastic dopjes nodig. Vorig jaar werd er 390.000 kg ingezameld in het hele land.
Het BCG is op zoek naar extra chauffeurs voor het ophalen van de dopjes. Ze kunnen zich melden via 012/23.43.19. Daarnaast kan het BCG ook extra pleeggezinnen gebruiken voor de opvang van puppy's. Ze hebben er elke maand 3 nieuwe nodig. Geen puppy pleeggezin, geen pups en dus ook geen assistentiehond binnen twee jaar", weet algemeen directeur Arthur Vandebosch. Vandaag zijn er 45 wachtenden voor een hond, bij 10 hiervan moet de huidige hond vervangen worden.


Wim Pauwels (midden), een onderwijzer uit Wervik, heeft een liedje gemaakt voor het BCG: 'Drop je dopje' is een kinderliedje om de inzameling van dopjes te promoten. De CD wordt verkocht aan 3 euro. 'Meester P.' schrijft regelmatig kinderliedjes: "Dit is een carnavalsnummer, een polonaise voor een goed doel". Tijdens 'De Warmste Week' heeft hij met zijn klas 300 CD's verkocht t.v.v. het BCG. De videoclip van het liedje is te zien op YouTube.

Het BCG bestaat ondertussen 30 jaar en ze verhuisden 5 jaar geleden naar de Sint-Truidersteenweg. Vandaag tellen ze 57 geleidehondgebruikers en zitten 28 pups in een pleeggezin.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame