Tongeren vandaag

Nieuws

Dubbele commissie van 23/04

Vanavond werden er 2 commissies gehouden, omwille van paasmaandag.

Tijdens de commissie Financiën en Openbare Werken heeft Frank Dolmans een toelichting gegeven over IT-investeringen in de 5 gemeentelijke basisscholen: "Ik heb eerst een inventaris gemaakt van het aanwezige materiaal. De toestand was schrijnend. Er was nergens WIFI aanwezig. We hebben de netwerksnelheid kunnen verhogen en vervolgens overal draadloos internet geplaatst. Er werd een systeem van 'Smartschool' aangekocht.
Er werden 13 touchscreens voor de kleuterscholen en 12 interactieve borden voor de lagere scholen aangekocht. Daarnaast werden 170 'chromebooks' aangekocht: 75 voor de leerkrachten en 95 voor de leerlingen van de 2e en 3e graad. Hiermee zijn we pioniers! De toestellen zijn waterbestendig en schokvrij. Het is een combinatie van een laptop, tablet en touchscreen.
De volgende uitdaging is de aankoop van tablets voor de 1e graad. Het IT-materiaal moet regelmatig op peil gehouden worden", vertelde Frank.

Tijdens de commissie Algemeen Bestuur, Cultuur en Mobiliteit werden de agendapunten besproken:

* schepen Christiaens gaf uitleg over de toelage voor de buurt- en wijkwerking: "het bestaande reglement wordt met 1 jaar verlengd. De aanvraag dient voortaan via het evenementenloket te gebeuren"
* schepen Jans besprak enkele aanpassingen aan het verkeer:
- voortaan zal de rijrichting worden omgekeerd t.h.v. de Leopoldwal voor het gedeelte van de parking tussen café Rembrandt en Julianus Shopping zodat men niet meer moet omrijden via het station om de parking te berieken
- in de Maastrichterstraat wordt de laad & loszone t.h.v. de Gerechtelijke Politie opgeschoven
- in de Schiervelstraat komt een laad & loszone tegenover hotel EburonZoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame