Tongeren vandaag

Nieuws

Eerste nieuwe politiestriping is voor Tongeren

De politiezone Tongeren/Herstappe is de eerste politiezone in België die politiemotoren heeft die uitgerust zijn met de nieuwe officiële politiestriping! 
Tot 16 april was er nog geen officieel 'battenburgpatroon' goedgekeurd. 
Battenburgpatroon is een opvallend geblokt fluorescrerend geel-blauw patroon waardoor de hulpdiensten beter zichtbaar zijn. Het is gebaseerd op de Engelse Battenburgcake die eind negentiende eeuw gemaakt werd t.g.v. het huwelijk van de Britse prinsens Victoria met Lodewijk van Battenberg. 

"De motorfiets van onze politiezone werd als eerste in België voorzien van de nieuwe officiële politiestriping. Deze motorfiets met striping, die de afgelopen drie dagen op Infopol (politiebeurs) in Kortrijk te bewonderen was, zal vanaf vandaag te zien zijn in het straatbeeld van Tongeren. In deze nieuwe striping is de oude volledig weggelaten. De goedkeuring van zowel de Vaste Commissie van de Lokale Politie als van de Federale Politie bevestigt de kwaliteit ervan," zegt Geert Luypaert, korpschef politie Tongeren-Herstappe."

Het battenburgpatroon, ook wel battenburgmarkering genoemd, bestaat uit grote reflecterende vakken in fluogeel en donkerblauw, waardoor de motor beter zichtbaar is in het verkeer. Battenburgpatronen maken altijd gebruik van een contrast tussen een lichte en een donkere kleur. De lichte kleur is meestal fluorescerend (vaak fluogeel) voor optimale zichtbaarheid overdag, bij zonsopgang en -ondergang. Voor zichtbaarheid in het donker is het volledige patroon meestal retroreflecterend.

"Veiligheid op de weg begint met zichtbaarheid. In goede omstandigheden kan een voertuig met een battenburgpatroon tot op minstens 500 meter afstand worden waargenomen. Met groen-geel voor ambulancediensten, rood-geel voor brandweerdiensten en blauw-geel voor politiediensten. Vanaf deze maand krijgen alle nieuwe en recente patrouillewagens van de Limburgse politie een battenburgmarkering,” besluiten burgemeesters Patrick Dewael, stad Tongeren en Marlutje Jackers, Herstappe.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame