Tongeren vandaag

Nieuws

Eerste steen BS Picpussen

Deze voormiddag was er de eerstesteenlegging bij BS Picpussen

 

Directeur Caroline Coenegrachts dankte de zusters van de congregatie: "Het is exact 125 jaar geleden dat zij een nieuwe gemeenschap stichtten in Tongeren. De site werd in september 2016 verkocht aan Borghof Invest. De nieuwe school wordt op korte termijn gerealiseerd dankzij de formule van huursubsidie".

 

Alfredo De Gregorio (Borghof Invest): "We zijn pas 2 jaar bezig als ontwikkelaar. Dit is ons eerste project. We werken met overheden en willen gemeenschapsgoed ontwikkelen. Het hele dossier via huursubsidie werd in drie maanden afgerond.Het huursubsidiesysteem van minister Crevits kan niet stuk".

 

Architect Patrick Smits: "We wilden ruimtelijk inspelen op de aanwezige niveauverschillen. Dit is een doordacht ontwerp. waarin eenvoud werd nagestreefd. De school heeft een T-vorm met een centraal overdekte speelplaats. Een open karakter, bijzondere indeling van de klassen en een amfitheater"

 

Burgemeester Patrick Dewael: "Het architectenbureau heeft gekozen voor duurzame materialen, een sobere afwerking en bijzondere technieken. Deze school is klaar voor de onderwijsuitdaging van de 21e eeuw. Groenaanleg houdt een stad leefbaar". Dewael is tevreden dat het gebouw van de Picpussen behouden blijft in het project: "De twee torens zijn belangrijk. Het gebouw is niet beschermd, maar het heeft wel een grote emotionele waarde".

 

Minister Jo Vandeurzen mocht zijn collega Crevits vervangen: "Er zijn vele noden qua scholeninfrastructuur om scholenbouw een boost te geven. In 2019 wordt 420 miljoen voor scholen uitgetrokken. We investeren in duurzaamheid. Verhoogde aandacht voor het basisonderwijs is een krachtig signaal". 

De eerste steen werd m.b.v. een bouwkraan opgetild

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame