Tongeren vandaag

Nieuws

Eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg reageert op artikel in HLN

Kleuteronderwijzers Bilzen, Hoeselt en Riemst krijgen prioritair vaccin. Taskforce Vaccinatie: “Dit is totaal niet de bedoeling”

Na het vernemen van het het persbericht gepubliceerd door HLN.be omtrent het thema dat kleuteronderwijzers een prioritair vaccin zullen ontvangen in de regio Riemst, Hoeselt en Bilzen, wenst de eerstelijnszone ZOLim zo snel mogelijk te reageren. Graag wensen wij dan ook ten stelligste de beweringen van burgemeester Mark Vos te ontkrachten. Niet alleen duiden we dat de vaccinatiecentra in deze zone (Bilzen & Tongeren) zich volledig schikken naar de volgorde van vaccinatie bepaald door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Ook benadrukken we dat lokaal deze lijsten worden nagekeken en opgemaakt door de populationmanager, bijgestaan door de leden van zijn werkgroep.

De voorzitter van de ELZ ZOLim, dr. Luc Hendrix wenst graag te verduidelijken: “Ik lees met verwondering in 'Het Laatste Nieuws' dat ons vaccinatiecentrum eerdaags kleuterleidsters zou uitnodigen op de vaccinatiedagen. Dit is tot op heden geen onderwerp. Momenteel zijn de zorgberoepen aan de beurt daarna volgen de ouderen en de patiënten met co-morbiditeiten.”
Ook programmamanager Annemie Scheepers reageert: “Donderdag staat het systeem van de reservelijsten geagendeerd in de werkgroep populationmanagement. Het is de populationmanager met ondersteuning van de medisch expert, lokale besturen en andere stakeholders dieerop toeziet dat de juiste volgorde gerespecteerd wordt en dat elke doelgroep integraal bereikt wordt. De effectieve volgorde is bepaald volgens de prioriteitenlijst van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Verder wenst de Eerstelijnszone te benadrukken dat de samenwerking met desbetreffende gemeentes vlot verloopt in verband met het opstarten van het vaccinatiecentrum in Bilzen. Daarom betreuren we deze ongelukkige communicatie des te meer. Het is immers ons doel, net zoals bij de lokale besturen, elke inwoner zo snel mogelijk volgens gemaakte afspraken te vaccineren.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame