Tongeren vandaag

Nieuws

Evenwicht met rotsblokken

De Nederlandse kunstenaar Nick Steur gaat op het Stadhuisplein vier dagen aan de slag met het stapelen van rotsblokken. Vandaag is hij om 11u30 begonnen en en 15u was de klus geklaard. 

Hij werkt zonder elektriciteit, enkel met een katrol om de immense steen te lichten. Hij is 8 blokken gaan uitkiezen in de groeve van Eben-Emael. De centrale rotsblok werd gisteren aangevoerd vanuit Brussel

A Piece of 2 is een lange zoektocht naar een tijdelijk evenwicht op grote schaal en zoekt het eeuwige spanningsveld tussen mens en natuurkrachten op.

In de beperkte ruimte van een piramide frame maakt Nick Steur natuurlijke krachten voelbaar door twee grote rotsblokken met uiterste precisie in balans tot elkaar te brengen. 

Nick Steur, afgestudeerd als performer aan de Toneelacademie Maastricht, wordt terecht omschreven als één van de meest interessante makers in Nederland. Nick Steurs performances zijn een lust voor de zintuigen. Vaak is het genieten met ingehouden adem. De performances zijn zo geconcentreerd dat ze aanzetten tot introspectie. Steur zoekt naar opperste controle, de flow, de momenten waarin alles magisch wordt. Hierdoor ontstaat een uitzonderlijke collectieve tijdervaring die ons allemaal optilt. Betoverend in zijn eenvoud.

Na het stapelen demonteert hij de metalen piramide en vervolgens duwt hij de bovenste rotsblok omver....

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame