Tongeren vandaag

Nieuws

Expo over Tongerse zwaan in GRM

Gisteren en vandaag organiseerde het GRM een tweedaagse workshop ‘Tongerse zwaan - kunstig verbeeld’', i.s.m. kunstacademie Pentagoon.
De 35 Creatieve kinderen (5 tot 14 jaar) werden ondergedompeld in de Gallo-Romeinse afdeling van het museum, waarbij bijzondere aandacht uitging naar een bronzen meubelbeslag in de vorm van een zwanenkop.

Dit collectiestuk werd gevonden in Tongeren en dateert uit de 1ste eeuw n. Chr.

In verschillende workshops legden de kinderen de link met de zwaan in het wapenschild van de stad Tongeren. Hierbij lieten ze zich inspireren door de kleuren blauw, geel, rood van het wapenschild. Kleuren die we ook zien terugkeren in de kunstwerkjes van de kinderen én de installaties van de hedendaagse Japanse kunstenares Misaki Kawai. Zij staat bekend om haar kleurrijke installaties van papier-maché, hout en stof en andere low-tech materialen zoals vilt, stickers en garen.

Het resultaat: een expo van een reeks prachtige eigenzinnige kunstwerkjes, een combinatie van erfgoed en kunst, nog te bezichtigen in het museum t.e.m. woensdag 8 mei.

Namiddag was er een toonmoment voor de deelnemers, de ouders, het museumteam, de mensen van kunstacademie Pentagoon en schepen van cultuur An Christiaens. Zij overhandigde de deelnemers een gezinsticket voor het GRM

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame