Tongeren vandaag

Nieuws

Expo tattoos Luc Daelemans

Luc Daelemans, hoofd van de fotodienst van HBvL heeft voor het derde jaar op rij zijn medewerking verleend aan het cultuurfestival MoMeNT. Na foto’s van wachtenden aan bushokjes (2017) en honderd portretten van mensen die Tongeren bezochten (2018) heeft hij ditmaal zijn lens gericht op twaalf excentrieke personen met tatoeages.
De huizenhoge foto’s zijn te bewonderen op blinde gevels in en rond de binnenstad. “Om modellen te vinden ben ik langsgegaan bij verschillende tattooshops. Voor de laatste twee heb ik een oproep gelanceerd in de PXL, want daar trekken de foto’s achteraf naar toe”, vertelde Luc. “Ik wilde een mix van oude en jonge mensen. Door de tijd wordt een tattoo één met uw huid”. De modellen hebben geposeerd tegen een achtergrond met graffiti. De foto’s meten 3 op 4 m en zijn gekleefd op een 3M-folie. Ze werden m.b.v. een speciale föhn tegen de gevels bevestigd door de firma ‘Kleefeef’ uit het Nederlandse Brabant.


Achter elke foto schuilt een verhaal. Op de foto van de tweelingbroers die te zien is tegen de zijgevel van het stadsarchief, heeft één van de broers een Christushoofd op zijn arm. “Hij heeft die tattoo laten zetten in de periode dat zijn broer getroffen werd door een ernstige ziekte”, verduidelijkt Luc.


Op slechts één van de twaalf foto’s is een Tongenaar te bewonderen: Tegen de gevel van het GRM prijkt Jean-Louis Vanswijgenhoven. Hij toont trots een afbeelding van stadsheld Ambiorix op zijn linker bovenarm.


“Op mijn rug staat de toren van de basiliek”, glundert Jean-Louis die zeer vereerd is dat hij werd uitgekozen.


De 12 foto's op 12 locaties zijn nog tot 31 oktober gratis te bewonderen. Er verschijnt binnenkort een boekje met het parcours en het verhaal achter elke foto.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame