Tongeren vandaag

Nieuws

Expo 'Time is on my side' in Ursulakapel

Deze middag is in de Ursulakapel de expo ‘Time is on my side’ geopend o.l.v. curator Maxim Renard (25) uit Koninksem. Het is, na 't Oud Hospitaal (Jos Molenaers), het tweede evenement van MoMeNT

Maxim Renard, masterstudent Vrije Kunsten aan School of Arts PXL-MAD, was vorig jaar al curator van de succesvolle tentoonstelling 'Time Will Tell' in de Ursulakapel tijdens de derde editie van MoMeNT die meer dan 600 bezoekers naar Tongeren lokte.
Dit jaar wist hij opnieuw indrukwekkende kunstenaars te engageren voor deelname aan de twee maanden durende tentoonstelling ‘Time is on my side’. Werk van 9 Belgische kunstenaars: Caroline Coolen, Kris Martin, Daan Gielis, Guy van Bossche, Aaron-Victor Peeters, Roels Vandermeeren, Joke Hansen, Eline De Clercq & natuurlijk ook Maxim Renard worden in en rondom de Ursulakapel tentoongesteld.

De tentoonstelling loopt van donderdag 6 augustus t.e.m. zondag 11 oktober. Toegankelijk elke donderdag en vrijdag tussen 14.00u en 18.00u en op zaterdag en zondag tussen 10.00u en 18.00u.


!!! Max. 9 personen worden tegelijkertijd toegelaten in de Sint-Ursulakapel en dit onder toezicht van een suppoost. Er wordt desinfecterende handgel voorzien op de locatie. Het dragen van een mondmasker is verplicht. TOEGANG IS GRATIS Sint-Ursula Kapel, Sint-Ursulastraat 11, (Begijnhof)


"Het is het tweede jaar op rij dat ik rond 'TIJD' werk. Tijdens de corona was de opbouw heel spannend en met de nodige turbulentie. Ik heb een rustpunt willen creëren", weet Maxim Renard, die zijn moeder wil bedanken, zijn ex-vriendin, zijn hond Giorgio, PXL-Mad en het team van MoMeNT


Er is ook een kunstwerk opgesteld buiten de kapel: boven de opengelegde Jeker steunt een gestripte boot op een metalen staketsel. Kunstenaar Aaron Victor Peeters uit Houthalen wil hiermee aantonen dat alles vergankelijk is: "Aanvankelijk wilde ik deze boot restaureren, maar ik heb me laten inspireren door de Nederlandse kunstenaar Bas Jan Ader. Die wilde in 1975 met een zeilbootje de oceaan oversteken, van Amerika naar Engeland, in zijn eentje. Negen maanden later werd zijn bootje voor de Ierse kust leeg teruggevonden door Spaanse vissers. Dit kunstwerk symboliseert een rituele begraving van de boot", wist Aaron die de voorbije nacht met vijf vrienden gezwoegd heeft om de boot te installeren. Ze zijn van 19u tot 04u30 bezig geweest!

Hij heeft de boot genoemd naar Eva, zijn vriendin en muze
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame