Tongeren vandaag

Nieuws

Expo 'TKK Gaat Door'

Vanavond werd in de foyer van cc de VELINX de expo 'TKK Gaat Door' geopend. De 25 exposanten kregen geen thema opgelegd en konden zich creatief en vrij uiten. 

Voorzitter Alda Fransen was blij en ontroerd dat de leden allemaal aanwezig waren, na anderhalf stilte: "Doordat er geen opgelegd thema is, heeft iedereen op zijn manier de moeilijke periode mogen verwerken. Zo zien we schilderijen met sterke kleurcontrasten en met zachte pasteltinten. Tekeningen met een frivool lijnenspel of met harde zwart/wit tinten. Kortom iedereen heeft weer zijn best gedaan. We hebben ook enkele nieuwe leden: iemand met zilveren juwelen en iemand met glastechnieken: glas in lood. Volgend jaar wordt het fantastisch, want dan vieren we 70 jaar TKK".

Alda verwelkomde de stichter van de TKK: Herman de Buyser, voorzitter-generaal. 

Directeur Johan Wouters: "De titel van de expo vind ik zeer goed gekozen: TKK Gaat Door. Dankzij het covidsafe-ticket zijn jullie allemaal hier. We gaan het Horeca-procedé toepassen. Zorg dat je een glas in de hand hebt, als je beweegt. Vorig jaar is de expo niet kunnen doorgaan. Een heel groot verschil met vandaag. We zien hier creatieve exploten. Het gaat over verbondenheid die we hebben moeten missen. Samen spreken over iets. Ik geloof niet in het cliché van een eenzame kunstenaar op zijn zolderkamertje. Die verbondenheid wil ik vanavond samen met jullie vieren. Volgend jaar vieren we 70 jaar TKK, een platina jubileum". 

Cultuurschepen An Christiaens was niet aanwezig, wegens een trip naar Grand Canaria, maar ze had een boodschap opgenomen: "Ik ben blij en trots er toch bij te zijn. Het Gaat Door is de naam van de expo. Ik bevind me niet in het land en heb de expo ook nog niet gezien. Ik heet jullie welkom en wens de leden proficiat". 

Tot  grote ontsteltenis ontdekte voorzitter Alda dat er al iemand een kunstdiefstal heeft gepleegd: twee losse vogeltjes van een beeld van Ria Buekers zijn gestolen...

Deze expo is nog t.e.m. zondag 28 november te bezoeken

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame