Tongeren vandaag

Nieuws

Extra steun voor erkende Tongerse verenigingen

Corona: extra steun voor erkende Tongerse verenigingen

Afgelopen vrijdag besliste het schepencollege om de erkende Tongerse verenigingen in de sector cultuur, jeugd en sport extra te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Het jaarbudget wordt in 2020 eenmalig verdubbeld.

An Christiaens, burgemeester wnd.: “De Vlaamse regering maakte in juni budget vrij als steun aan alle Vlaamse gemeenten voor de sectoren cultuur, jeugd en sport. De middelen uit dit noodfonds die de Vlaamse regering toekent zijn een algemene subsidie die gemeenten volgens een eigen verdeelsleutel kunnen inzetten. Het college heeft vrijdag beslist om de budgetten die de erkende verenigingen jaarlijks ontvangen eenmalig te verdubbelen. Hiermee wil het stadsbestuur zijn verenigingen een hart onder de riem steken, want ook onze verenigingen zijn hard getroffen door de coronacrisis.”

Cijfers budgetten 2020 voor de algemene werking van de verenigingen:

Sport: 36.000 euro
Cultuur: 21.500 euro
Jeugd: 43.800 euro
Totaal: 101.300 euro

“Heel wat Tongerse verenigingen maakten de afgelopen maanden veel kosten zonder inkomsten te kunnen genereren. De verminderde werking van de afgelopen maanden drukt ook het vooruitzicht op toelagen. Om de bestaande evenwichten en verhoudingen te respecteren zullen we de bedragen die uitgekeerd worden in 2020 éénmalig verdubbelen. We hopen op deze manier de geleden schade bij onze verenigingen tijdens de coronacrisis te beperken. De verhoging is niet van toepassing op specifieke toelagen zoals de tussenkomst in scheidsrechterkosten, zaalhuur, citymarketing,…” aldus Patrick Jans, schepen van Sport.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag