Tongeren vandaag

Nieuws

Facebookcampagne tegen corona

Zuidoost-Limburgse gemeenten lanceren gezamenlijke Facebookcampagne tegen het coronavirus

Bilzen, Tongeren, Riemst en Hoeselt bundelen de krachten en starten met een collectieve Facebookcampagne tegen de verspreiding van het coronavirus. Op die manier willen ze inwoners blijven sensibiliseren om de maatregelen vol te houden.

De campagne is gebaseerd op waargebeurde verhalen vanuit contacttracing en bestaat uit afbeeldingen van diverse personen in combinatie met confronterende quotes. Eén daarvan: “Na het afnemen van mijn coronatest ging ik nog snel langs bij een vriend. Waarschijnlijk was het toch vals alarm … Nu ligt mijn vriend op intensieve zorgen, terwijl ik me al beter voel.”

“Dat kan hard overkomen, maar het is wel de realiteit”, stelt de Bilzerse burgemeester Johan Sauwens. “Wij namen het voortouw in het opstarten van deze actie via sociale media. We willen allerminst met de vinger wijzen, het merendeel van de inwoners volgt de richtlijnen namelijk zeer goed op. Toch zijn er nog enkelingen die het belang van de maatregelen niet inzien of die niet beseffen dat onschuldige acties op dit moment grote gevolgen kunnen hebben. We willen ook hen meekrijgen en motiveren om nog even vol te houden, hoe ingrijpend dat ook is. Niemand staat er alleen voor, dat blijkt tevens uit de vele warme acties die in Bilzen en de omliggende steden en gemeenten georganiseerd worden.”

Burgemeester van Riemst Mark Vos vult aan: “We beseffen dat het naleven van de coronarichtlijnen heel wat flexibiliteit vergt van onze inwoners. Maar enkel samen kunnen we het virus verslaan, daarom is het belangrijk vol te houden. Vanuit de Eerstelijnzone ZOLim en de contacttracing kregen we de signalen dat we blijvend moeten inzetten op sensibilisering. Graag zetten wij daarom mee onze schouders onder dit gemeente-overschrijdende initiatief.”

De campagne start op maandag 23 november om 17 uur via de Facebookpagina’s van de betrokken gemeenten en zal gedurende twee weken verder uitgerold worden.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame