Tongeren vandaag

Nieuws

Fiere moeders en trotse kinderen in cc de VELINX

Deze namiddag is er in cc de VELINX de tweede opvoering van Fiere moeders en trotse kinderen.

Het is de eerste voorstelling van het cultuurfestival MoMeNT

MoMeNT nodigde alleenstaande Tongerse moeders en hun kinderen uit om samen een professionele voorstelling te maken onder begeleiding van Stefan Perceval en Iris Bouche van HET GEVOLG.
Fiere moeders en trotse kinderen
gaat over de manier waarop alleenstaande moeders in het leven staan, over boosheid en eenzaamheid, maar vooral: over de liefde van een moeder voor haar kind.
Je hoort en ziet moeders vertellen wat ze van hun kinderen geleerd hebben en je voelt de kinderen vertellen wat ze zo fijn vinden aan hun mama.

In deze voorstelling gaat men aan de slag met universele thema’s zoals dromen en tijd, toekomst en verleden, geluk en tegenslag, moeder en kind.


Regisseur Stefan Perceval nodigde de deelnemers uit om associaties bij deze thema’s te vertalen naar een scène.

De acteurs: 4 mama's met hun 5 kinderen stonden voor alle duidelijkheid nooit eerder op een podium en treden dan ook volledig uit hun comfortzone waarbij het proces minstens even belangrijk is als het eindresultaat.

Spelers: Katrien Voets & Mila Manet, Joyce Castermans & Liam Castermans, Svea Thielen & Aline Raskin, Veerle De Heyn & Silke Dierens, Lili Proesmans.

"Door corona zijn we pas in april kunnen starten met de repetities: eerst 1x in de week en de laatste 14 dagen 4 tot 5x per week ", wist mama Katrien Voets

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame