Tongeren vandaag

Nieuws

Gemeenteraad april. '21

De gemeenteraad is vanavond opnieuw doorgegaan in cc de VELINX. Groen Tongeren was afwezig en wil daarmee een signaal geven: 'Als politici moeten we het goede voorbeeld geven. Het kan niet dat we zelf terug fysiek samenkomen terwijl de cultuursector, de horeca en de ganse bevolking moeten wachten op versoepelingen' zegt fractieleider Ruben Stassen (Groen).

Voorzitter Krijn Henrotte dankte aftredend schepen Guy Schiepers: "Jij komt uit een liberaal nest. In 1995 kwam je in de gemeenteraad. In 2007 werd je voorzitter en in 2008 schepen. Sinds 2011 ben je voorzitter van NV Plinius". Krijn gaf ook een opsomming van de realisaties van de schepen: start van uitbreiding Tongeren-oost; het Prinsenpark; de Ambipas; de actie 'Grijp je kans'; Stad van de Kerstman; premie voor renovatie handelspand; tweedaagse Antiekmarkt,... Je hebt je meer dan 20 jaar ingezet voor de Tongenaren.


Jeannine Vanvinckenroye mocht de eed afleggen als zijn opvolger. Burgemeester Dewael overhandigde haar de sjerp: "Het is de gewoonte dat je die tijdens de eerste nacht aandoet. Je hebt lang nagedacht over de aanvaarding van het schepenambt. Als jij iets doet, wil je het goed doen".

Andrée Fossé (Vooruit) dankte Schiepers voor de jarenlange samenwerking en wenste zijn opvolgster proficiat en heel veel succes.

De burgemeester gaf een overzicht van de COVID-19:
- van 29/03 tot 4/04 waren er 34 besmettingen
- van 5/04 tot 11/04: 46
- van 12/04 tot 18/04: 33
Vandaag liggen 8 patiënten met corona in az Vesalius, waarvan 2 op de intensieve afdeling

er zijn 8.793 vaccinaties toegediend in Tongeren, Herstappe en Voeren. 34 procent van de 18 +-ers en 66 procent van de 65 +-ers Deze week worden er 1405 vaccins geleverd en volgende week 2723;
De lokale politie krijgt voorrang. naast een eigen reservelijst werken we nu ook met de QVax-lijst. Tijdens een vaccinatiedag worden 35 personen ingeschakeld. Van de 300 vrijwilligers zijn er al 40 komen helpen. Het medisch personeel komt uit de eerstelijnszone O-Limburg

Schepen Schiepers dankte iedereen voor de fijne samenwerking: "Ik hou er leuke herinneringen aan over"Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame