Tongeren vandaag

Nieuws

Goed nieuws voor BS Jeugdland

Tijdens het schoolfeest van BS Jeugdland mocht Directeur Hilde goed nieuws meedelen: "In 2015 hebben we een dossier ingediend voor een nieuwbouw van blok B en blok C, zonder omgevingswerken (speelplaats, omheining, poorten).
Ondertussen is de regelgeving gewijzigd en zijn omgevingswerken wel opgenomen, maar slechts voor 8% van het totale bedrag. Door de immense oppervlakte van het schoolterrein zouden we hiermee enkel wat asfalt kunnen opbreken. Onze leerlingen, leerkrachten en de ouders ijveren voor een vergroening van de speelplaats. Vorig schooljaar hebben we de 'Groene klas' geopend om dingen in de tuin te ontdekken. Daarnaast hebben we voor kippen en konijnen gezorgd.
Leerlingen en leerkrachten hebben gebrainstormd over hun ideale open speelplek. Er werden zelfs maquettes gemaakt. Maar voor deze plannen is financiƫle steun nodig. Die hebben we bij de Provincie gevonden: bijna 25.000 euro!!!
We hebben een PXL-student binnen gehaald: Gijs Boesmans uit Wellen heeft hierover zijn bachelorproef uitgewerkt. Ondertussen is hij afgestudeerd als bachelor in de Agro- en biotechnologie en groen management.

Deze banner krijgt een plek aan de ingang van de school. Tegen 2022 zou de groene speelplek moeten klaar zijn".

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame