Tongeren vandaag

Nieuws

Goede vrijdag op De Motten

Deze avond zullen de vormelingen van Tongeren gestalte geven aan de Kruisweg van Jezus.
Om 19u00 wordt de Motten omgetoverd tot een levendig decor met talloze figuranten die de rollen van de bekende Bijbelse personages als Jezus, Veronica, Johannes, Simon van Sirene, wenende vrouwen,… vertolken en het lijdensverhaal van Jezus Christus zullen uitbeelden.

Een verteller zal dit lijdensverhaal van Jezus vertellen terwijl een Romeins legioen met Pontius Pilatus, generaals, hoornblazer, paukenist, beulen en officieren Hem gevangen zullen nemen, veroordelen, geselen en kruisigen.

Het tafereel speelt zich hoofdzakelijk af ter hoogte van het waterbelevingsplein op de Motten tussen 19u00 en 19u45.
Na het uitbeelden van de verschillende taferelen uit het lijdensverhaal worden de aanwezigen uitgenodigd om deel te nemen aan een optocht door de straten van Tongeren, van de Motten naar de OLV Basiliek.

Deze optocht zal plaatsvinden onder luid tromgeroffel van de pauk waarbij Jezus zal gebukt gaan onder zijn kruis, omringt door een legioen van Romeinse generaals met fakkels en gevolgd door Maria, Johannes, de vormelingen en hun familie. Tijdens de optocht start op hetzelfde ogenblik in de OLV Basiliek de Goede Vrijdag viering.

Op het einde van de lijdenswegtocht zullen de romeinse soldaten Jezus begeleiden tot vooraan in de kerk, waar Jezus door de Romeinen zal gekruisigd worden. Het uitbeelden van het Christusverhaal eindigt tenslotte als Jezus terug van het kruis wordt genomen en naar zijn graf wordt gedragen. Dan verlaten de Bijbelse personages (Jezus, Maria, Johannes) en de romeinen de kerk en zal de Deken de Goede Vrijdagviering hervatten.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame