Tongeren vandaag

Nieuws

Gratis e-boeken in de bib

Gratis e-boeken in de bib

Vanaf nu leent men als lid bij de bibliotheek in Tongeren gratis e-boeken. Via het platform cloudLibrary kan men telkens twee e-boeken lenen die gedurende zes weken beschikbaar blijven op het eigen toestel. Na de uitleenperiode verdwijnen de boeken automatisch. Medio septemter werd het e-boekenplatform cloudLibrary gelanceerd in 165 bibliotheken. Ondertussen hebben reeds 10.735 gebruikers in Vlaanderen hun weg naar de app gevonden, goed voor bijna 20.000 uitleningen. De 3 meest geleende titels zijn: ‘Een zomer als geen andere’ (Rudi Vranckx), ‘Versmachtend verlangen’ (Luc Deflo) en ‘Leopold II’ (Johan Op de Beeck). Daarnaast zijn ook boeken van o.a. Camilla Läckberg en Sandra Bekkari erg populair.

Schepen van Cultuur An Christiaens: “Deze digitale aanvulling bovenop het fysieke aanbod geeft ons in de uitdagende tijd waarin we leven de mogelijkheid om onze lezers te blijven bereiken. We merken dat er mensen zijn die langskomen voor een geldig lidmaatschap, specifiek om e-boeken te kunnen uitlenen. Daar zijn we natuurlijk blij om. Dat je lid bent van de bibliotheek is trouwens de enige voorwaarde: e-boeken lenen is immers gratis. Na de uitleentermijn verdwijnt een titel bovendien vanzelf van je toestel en daarmee zijn boetes - oef! – ook verleden tijd.”

Leners kunnen via het e-boekenplatform telkens 2 e-boeken heel eenvoudig en coronaproof uitlenen, alsook tot 2 e-boeken reserveren. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meest courante e-readers.

Meer info en de handleidingen om het nieuwe platform te gebruiken vind je terug op de website tongeren.bibliotheek.be.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame