Tongeren vandaag

Nieuws

Gratis soep voor Tongenaren in quarantaine

Gratis soep voor zieken en mensen in quarantaine

Dankzij twee weldoeners wordt er gratis soep aan huis bedeeld bij Tongenaren die momenteel extra getroffen zijn door de Corona affaire: zieken en mensen die in quarantaine moeten leven.

Dit nobele initiatief komt van Annemarie Stas (Restaurant Stas – Dejong) en Peter Nelissen (voorzitter FC Jekervallei Sluizen): “We vinden dat we iets moeten doen voor de mensen die het vandaag extra lastig hebben. Als gezonde mensen, moeten we zorgen voor de zwakkeren in de maatschappij. Annemarie steunt ook al het initiatief van gratis jeugdvoetbal”; vertelt Peter. “Zij al de soep bereiden en wij (bestuur en spelers) staan in voor de bedeling aan huis. Nu zondag trekken we op pad. De soep wordt aan de voordeur gezet. De mensen moeten wel vooraf telefoneren (zaterdag van 13u30 tot 16u30) naar 012/23.24.98 om hun adres door te geven aan Annemarie. Zondag wordt de soep geleverd tussen 11u30 en 13u. De eerste keer is de soep helemaal gratis. De volgende weken vragen we 2 euro voor 1 liter verse soep, om de kosten te dekken”.
Annemarie is daarnaast ook bereid om afhaalmaaltijden te voorzien: “Vanaf zondag kan je hier terecht voor mosselen, frieten of pasta. De mensen hoeven zelfs niet eens uit de auto te stappen. Ze stoppen aan de tweede poort in de Hondsstraat en we plaatsen de bestelling in de koffer”.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame