Tongeren vandaag

Nieuws

Groen Borgloon en Groen Tongeren smelten samen

De politieke partij Groen in Borgloon en in Tongeren gaan samengesmolten. Tongenaar Ruben Stassen (fractieleider) zal de fusiepartij voorlopig leiden

Tijdens het afgelopen ledenoverleg hebben de leden van Groen Tongeren en Groen Borgloon beslist om de handen in elkaar te slaan.

Er werd een gezamenlijk bestuur gevormd dat voorlopig onder leiding van Tongers fractieleider Ruben Stassen zal werken aan een stevige groene basis in Tongeren én in Borgloon.

“Het klopt dat wij kritisch staan ten opzichte van de fusie tussen onze gemeenten, maar de principiële beslissing tot fusie is door beide gemeenteraden genomen. Wij willen klaar zijn voor de volgende verkiezingen. Bovendien willen we nu al bereikbaar zijn voor de Tongenaar én de Loonenaar” zegt Ruben Stassen (Groen Tongeren-Borgloon)

De fusieafdeling stelde een kernbestuur samen van 6 personen. “We houden open vergaderingen, iedereen die zich wil aansluiten bij Groen Tongeren-Borgloon en die mee wil nadenken over een groene toekomst voor Tongeren én Borgloon is meer dan welkom”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame