Tongeren vandaag

Nieuws

Groen stemt tegen project Jekerhippodroom

Laat de Tongenaar zelf hippodromen

Tijdens de virtuele gemeenteraad werd gisterenavond de voorlopige vaststelling van het RUP Hippodroom geagendeerd. Het stadsbestuur wil van de site het Mekka van de paardensport maken.
Groen Tongeren heeft grote vraagtekens bij de zin en economische haalbaarheid van dit project." De gloriedagen van het drafrennen liggen ver achter ons. Hippodromen met een veel grotere geschiedenis dan die van Tongeren sluiten de deuren en krijgen een andere invulling. Het stadsbestuur wil trekker en inspirator zijn van een project zonder meerwaarde voor de Tongenaren. Met een project dat niet levensvatbaar is dreigt dit een bodemloze put te worden waarvoor de belastingbetaler voor moet opdraaien." zegt gemeenteraadslid Ruben Stassen.
"Deze plaats kan zoveel meer zijn dan een plaats voor paardensport. Wij willen graag mee nadenken over de toekomstige invulling van de site, maar dan moeten de oogkleppen af. Vraag de Tongenaar wat hij of zij op deze locatie gerealiseerd wil zien.
Laat ons via een breed inspraakproces idee├źn verzamelen en laat de keuze aan de Tongenaar. Op www.hippodromen.be<http://www.hippodromen.be/><http://www.hippodromen.be<http://www.hippodromen.be/>> maken we ruimte voor de Tongenaar om zijn of haar visie te delen."

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame