Tongeren vandaag

Nieuws

Groen stuurt kat naar gemeenteraad

Groen Tongeren zal vanavond afwezig zijn tijdens de gemeenteraad. Het wil daarmee een signaal geven: 'Als politici moeten we het goede voorbeeld geven. Het kan niet dat we zelf terug fysiek samenkomen terwijl de cultuursector, de horeca en de ganse bevolking moeten wachten op versoepelingen' zegt fractieleider Ruben Stassen (Groen).

De coronacijfers zijn niet in die zin geƫvalueerd dat fysiek samenkomen verantwoord is. In tegendeel de afdelingen intensieve zorgen in de hele provincie zijn volzet met covid-patienten.

'De stad heeft vorige maand bewezen dat online samenkomen perfect mogelijk is. Dat nu eenzijdig en zonder samenspraak met de fracties wordt beslist om toch fysiek samen te komen druist in tegen ons rechtvaardigheidsgevoel. Daarom zullen de Groen-mandatarissen niet naar de gemeenteraad komen.'

We zullen gelijktijdig met de gemeenteraad een Facebooklive moment organiseren. Zo zullen we covid-proof onze standpunten over de agenda van de gemeenteraad aan de Tongenaar kenbaar maken.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame