Tongeren vandaag

Nieuws

Guy Moens schrijft boekje over de dieren

Eresenator Guy Moens heeft een boekje geschreven over de dieren.

Als een Tongenaar speciaal voor zijn stadsgenoten een boekje schrijft, loont het waarschijnlijk de moeite om daar kennis van te nemen.

Niet dat wij al onze schaarse tijd moeten verspillen met banale accidenten en toevalligheden van de gewone plaatselijke levensgang. Belangrijker zijn de grote vragen die al altijd de aandacht van de mensen geboeid hebben. Zijn die in Tongeren en voor Tongenaren anders dan elders?

Toch wel, zij hebben een kleur en tonaliteit die verschillen. Natuurlijk blijft het saldo onder de eindstreep hetzelfde. Het leven zit namelijk goed in elkaar: na een gevulde loopbaan volgt een periode waarin de druk afneemt en wij meer tijd over houden om ons te bezinnen op wat ons vroeger overkwam. Dat levert ruimte voor een denkpauze.

Onze levens liepen parallel, wij zijn uiteindelijk volwassen geworden in een ontwikkelde regio met een opvoedingssysteem, een onderwijscarrière en tewerkstellingskansen die erg gelijkend zijn. De reflecties daarop zijn dan ook grotendeels gelijkaardig. Mij trof vooral de gelijkenis van de mensen met de dieren, onze vrienden en voorouders. Kunnen wij van hun miljoenen jaren ervaring leren en aan onze grote vragen perspectief geven?

Samen met een paar goede vrienden, John Van Oers, een Antwerpse tekenkunstenaar en Frank Dolmans, een Tongerse topontwerper, maakte ik een publicatie, waarin dat duo begrip toonde voor mijn gemoedstoestand, die ze dikwijls beter interpreteerden dan ik het zelf kon beschrijven.

Die publicatie bied ik nu aan en ze is verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel, Maastrichterstraat in Tongeren aan 25 Euro. Een zeer mooi geïllustreerd werkje, perfect als eindejaarsgeschenk. Wenst U een gesigneerd exemplaar met een opdracht? Dat kan: U vraagt in de boekhandel uw boek apart te houden. Ik kom iedere week langs om te signeren en daarna haalt U het boek met een opdracht op!

Ondanks Corona, wens ik aan U allen nog een goed eindejaars. En een beter uitzicht op 2021!

Guy Moens, eresenator.

“Deze publicatie is een gevolg van vele gesprekken met mijn kinderen en kleinkinderen die dikwijls spaak liepen op vragen en open einden. Uiteindelijk wilde ik toch mogelijke antwoorden opschrijven opdat er iets tastbaarder dan geleuter zou overblijven. Bedanken wil ik ze allemaal voor hun inbreng. “ “Voor het herlezen van de teksten vermeld ik Gijs Moens, Marie Moens, Rita Widdershoven, Frank Dolmans, John Van Oers die ook de tekeningen verzorgde, en Tycho Scholten. Materiële vergissingen neem ik zelf ten laste.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame