Tongeren vandaag

Nieuws

Herfstfeest bij 'De 'Winhof'

Deze namiddag organiseerde Ligo Centrum voor Basiseducatie Limburg Zuid (vroegere Open Schoo) een herfstfeest in hun volkstuin 'De Winhof'.

Naast de cursisten en medewerkers waren ook de huurders van de andere volkstuintjes uitgenodigd voor een drankje en een hapje. De cursisten hadden gezorgd voor lekkers uit hun thuisland. 

"Sinds 2019 komen we hier tweemaal in de week werken in onze 'SamenTuin'. Maandagnamiddag en vrijdagnamiddag brengen we kansengroepen en anderstaligen samen om ecologisch te tuinieren, groenten en fruit te telen en te verwerken tot een gezonde maaltijd. We zijn hier dus bezig met gezondheid, Nederlands praten, een sociaal netwerk opbouwen, samenwerken, rekenen, techniek, .... Door de corona werd het herfstfeest uitgesteld. We hebben 14 cursisten. Regelmatig zijn er die doorgroeien naar een opleiding of naar een job. Deze tuin is meer dan werken. Het is een hulpmiddel om mensen te laten groeien op hun eigen ritme. Ze leren hier Nederlands en ze leren ook sociale contacten leggen. We telen hier o.a. aardappelen, pompoenen, courgettes en aardbeien", 

vertelden Rosalie Janssens.(L) en Ann Bogie (R)


Ligo is Esperanto voor verbinding

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame