Tongeren vandaag

Nieuws

Het supersnelle fibernetwerk van Proximus komt naar Tongeren !

In 2022-2023 rolt Proximus in Tongeren het supersnelle fibernetwerk uit.

Patrick Dewael, burgemeester: “De stijgende nood aan thuiswerk, afstandsonderwijs en videoconferenties zorgen voor een exponentiële toename van het dataverkeer en maken een snelle en betrouwbare internetverbinding meer dan ooit noodzakelijk. De technologische evoluties die in de komende jaren op ons afkomen, zullen deze evolutie enkel maar versterken.”

Om een antwoord te bieden op deze noden zal Proximusvanaf volgend jaar zijnhypermoderne fibernetwerk uitrollen in Tongeren. Fiber is de ultieme breedbandtechnologie van de toekomst, die ervoor zal zorgen dat bedrijven en inwoners toegang krijgen tot onbeperkt en supersnel internet, een stabiele verbinding en de meest geavanceerde digitale diensten. Op die manier zal de uitrol van fiber ook de lokale tewerkstelling en economische groei bevorderen.

“De stad springt zo mee op de digitale trein en creëert nieuwe mogelijkheden om de grote uitdagingen van morgen doeltreffend aan te pakken. Het fibernetwerk van Proximus is bovendien een open netwerk, wat wil zeggen dat Proximus actief wil samenwerken met andere providers die hun diensten via dit netwerk willen aanbieden,” zegt Guy Schiepers, schepen van Openbare Werken.

De werkzaamheden in Tongeren zullen naar verwachting ongeveer een jaar in beslag nemen. Infrastructuurwerken brengen onvermijdelijkenige hinder met zich mee, en daar zijn alle betrokken actoren zich ten volle van bewust. Proximus engageert zich dan ook om de hinder tot een minimum te beperken, in nauw overleg met het stadsbestuur. De uitrol van fiber in onze stad zal stapsgewijs gebeuren, en iedere bewoner en ieder bedrijf zal persoonlijk op de hoogte worden gebracht wanneer de werken starten in de straat.

Voor meer info over wat fiber te bieden heeft ga gerust een kijkje nemen op: www.proximus.be/fiber .

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame