Tongeren vandaag

Nieuws

Het zomert in Tongerse bib!

Het zomert in de bibliotheek van Tongeren! Nu heel wat mensen deze zomer dichtbij huis blijven, voorziet de bib extra activiteiten voor kinderen en jongeren. Ook de e-boeken blijven een gegeerd aanbod.

Zoektocht ‘Schatten van Vlieg’

Het is zwart, heeft vleugels en het zoemt! Ja hoor, Vlieg komt deze zomer ook naar de bib in Tongeren. Gewapend met een tablet trek je op schattenjacht doorheen de bibliotheek. Filmpjes en leuke opdrachten wijzen jou de weg naar de schatkist. Heb je de schat gevonden, dan verdien je een leuk gadget. Bovendien maak je kans op een familieweekend in Oostende.

Voor wie: Gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar

Duurtijd: 45-60 minuten

Wanneer: tijdens de openingsuren van de bib

Inschrijven: tel. 012 800 060 of aan de balie van de bib

Meer info: www.schattenvanvlieg.be

Leesactie ‘Bestemming bib’

Ben je tussen 3 en 18 jaar? Kom dan een speciale reispas ophalen in de bibliotheek, met daarop 6 originele leesbestemmingen. Kies voor elke bestemming een boek uit de boekenlijst en lees! Als een boek uit is, krijg je een stempel. Is je reispas vol? Breng hem voor 31 augustus naar de bib en maak kans op mooie prijzen. Ingecheckt? Lezen maar!

Voor wie: alle kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar

Voorleesuurtjes in openlucht

In augustus beleef je de voorleesuurtjes van de bibliotheek in openlucht! De voorlezers van de bib slaan de vleugels uit met hun verhalen naast de vijver van Retro Velinx. Elke woensdagnamiddag in augustus zijn kleine luistervinkjes er welkom om te komen genieten van de mooiste, grappigste en spannendste verhalen.

Voor wie: kinderen vanaf 3 jaar, broertjes en zusjes zijn ook altijd welkom

Wanneer: woensdag 4, 11, 18 en 25 augustus telkens van 14 tot 14.45 uur

Inschrijven: tel. 012 800 060 of aan de balie van de bib

E-boeken

In the middle of nowhere toch toegang tot de boeken van de bib? Dat kan! Kies uit meer dan 9.000 e-boeken om te lezen op je eigen toestel. Je kan 2 boeken lenen, 2 boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Geen boetes, geen zorgen: een boek verdwijnt na de uitleentermijn vanzelf van je toestel.

Meer info: https://tongeren.bibliotheek.be/e-boeken

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame