Tongeren vandaag

Nieuws

HIGH TEA IN HET GALLO-ROMEINS MUSEUM

Hartig of zoet? Zin in een superlekker hapje met koffie of thee, gezet volgens de regels van de kunst? Tijdens de krokusvakantie serveert het Gallo-Romeins Museum 'Afternoon Tea', naar Britse traditie.

Schepen An Christiaens. “In het Gallo-Romeins Museum loopt momenteel een grote overzichtstentoonstelling over Stonehenge. De prehistorische steencirkel is een Brits cultureel icoon. Al even Brits is ‘hight tea’. Voor of na je bezoek aan de expositie kan je ervan genieten, samen met familie of vrienden. Of spring binnen voor dat lekkere kopje koffie of thee alleen.”

De tentoonstelling ‘Stonehenge - Voorbij het mysterie’ verwelkomde al tienduizenden bezoekers. De expo is niet enkel aanbevelingswaardig voor volwassenen met interesse in archeologie, maar ook megacool voor kinderen. Er ligt een speciale audioguide voor hen klaar. Ook kunnen ze deelnemen aan een creatieve workshop ‘Maak je eigen steencirkel’.

Nagepraat kan er worden in het museumcafé. Je kan er uitzonderlijk genieten van een kopje lekkere thee of koffie, met fudge, een scone of brownie, …

Burgemeester Patrick Dewael: “Je leert meer over Stonehenge in Tongeren dan in Stonehenge zelf. We verwelkomden al meer dan 30.000 bezoekers. Mensen brengen opvallend veel tijd door in de tentoonstelling. Ze waarderen het dat we in detail proberen uitleggen waarom die steencirkel net daar gebouwd is en wat de mogelijke betekenis ervan was.”

Praktisch
High Tea: van dinsdag 5 maart t.e.m. zondag 10 maart, tussen 13.30 en 17u30.
Workshop kinderen: van dinsdag 5 maart t.e.m. zondag 10 maart (10.30 – 17.30 uur) - inbegrepen in je toegangsticket

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame