Tongeren vandaag

Nieuws

Hommage aan TNT

Het Vermeylenfonds organiseert ook dit jaar weer de “Markant Tongenaar”. Voor deze 17de editie valt die eer te beurt aan TNT, op 8 november in cc de Velinx.

Sinds 2003 komen Tongenaren of Tongerse organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel, sociaal, maatschappelijk of op wetenschappelijk vlak in aanmerking voor deze gelauwerde erkenning. Vorig jaar was prof. Dr. Marc Noppen de laureaat. "Meerdere steden benijden ons voor deze jaarlijkse hommage", weet voorzitter Erwin Wagemans.

De avond wordt muzikaal opgeluisterd door harmonie De Volksgalm
"Dit jaar zorgen we voor een verrassingsact: "TNT bestaat al 27 jaar en mag zijn geschiedenis op de bühne brengen: hun stukjes trailers zullen ze vertolken onder begeleiding van De Volksgalm. Dus degene die de hommage krijgt, moet zelf aan de slag", onthult Erwin.

Sinds vorig jaar steunt de hommage ook een goed doel/ na palliatieve eenheid De Schelp, is ditmaal de opbrengst t.v.v. de ALS-liga!
"Patrick Christiaens uit Vreren verloor, net als zijn twee broers, de strijd tegen ALS. Hij overleed in 2017 op 52-jarige leeftijd".


Wie de hommage wil bijwonen op 8 november, kan kaarten à 5 euro verkrijgen in cc de Velinx of café Gerechtshof. De viering start om 20u.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame